Rodinné stříbro na talíři - Pomalu vařená kachna s jablky

V dalším reprízovém vysíláni Vychytávek si pro Vás si Láďa Hruška připravil kromě zazvorové meducinky , taky recept na pomalu vařenou kachnu s jablky. Recept byl uveden v rubrice Rodinné stříbro na talíři, ve které diváci Láďovi představují své nejlepší rodinné recepty.

Rodinné stříbro na talíři - Pomalu vařená kachna s jablky
Suroviny: 

kachna
5 jablek
cibule
sůl
kmín

Postup přípravy receptu: 

Cibuli oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. Jablka taky oloupeme, nakrájíme na čtvrtky a zbavíme jádřinců. Kachnu omyjeme, osolíme a nakmínujeme. Do vnitřku kachny vložíme střídavě jablka a cibuli. Připravenou kachnu vložíme na cca 4 hodiny do elektrického hrnce s pomalým ohříváním. Kachnu nijak nemastíme, jenom podlijeme cca 0,5 cm vody. Po 4 hodinách kachnu vybereme z hrnce a necháme dopéct zhruba 10 minut v předehřáté troubě při 200 °C, aby si kachna utvořila křupavou kůžičku.

 

 

 

 

Jak se Vám recept libí? Podělte se s námi o svůj názor v diskuzi pod článkem anebo na Facebook stránce - Vychytávky a recepty Ládi Hrušky. Stejně tak pokud jste recept vyzkoušeli a možná trošku upravili podle svého - pochlubte se zkušenostmi a fotkami tady nebo v komentářích na FB stránce.

Co všechno můžete vidět a zažít bez vstupného hledejte na vstupzdarma.cz