Jak připravit pravé hospodské utopence podle receptu paní hostinské? Základem je pořádný nálev.
15 špekáčků,
800 g cibule
Nálev:
0,75 l vody,
0,5 l octu,
18 kuliček nového koření,
18 kuliček pepře,
2 lžice cukru,
8 feferonek,
špetka soli
Špekáčky oloupáme, středem je rozkrojíme ( ne úplně! ) a uvnitř pořádně opepříme. Naplníme nakrájenou cibulí a spojíme párátkama. Špekáčky vrstvíme do sklenice, kde na dno dáme cibuli a překládáme feferonkami. Zalijeme nálevem, který si připravíme svařením vody, octu, cukru, pepře, soli, nového koření a taky přidáme feferonky. Nálev necháme svařit asi 10 minut.
Necháme uležet ideálně týden v lednici.
Jak se Vám recept libí? Podělte se s námi o svůj názor v diskuzi pod článkem anebo na Facebook stránce - Vychytávky a recepty Ládi Hrušky. Stejně tak pokud jste recept vyzkoušeli a možná trošku upravili podle svého - pochlubte se zkušenostmi a fotkami tady nebo v komentářích na FB stránce.