Základní marinádou pro přípravu je obyčejná sodovka. Přípravu šašliku, jak se na Ukrajině označuje špíz, je velice jednoduchá.
1 kg krkovičky,
1 kg cibule,
grilovací koření,
0,5 l perlivé vody
Krkovičku si nařežeme na malé kostičky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na zhruba centimetrová kolečka. Maso s cibulí pak vložíme do mísy, okořeníme grilovacím kořením a zalijeme sodovkou. Necháme marinovat nejlépe jeden den. Pak krkovičku a kolečka cibule napichujeme střídavě na špejle a grilujeme.
Jak se Vám recept libí? Podělte se s námi o svůj názor v diskuzi pod článkem anebo na Facebook stránce - Vychytávky a recepty Ládi Hrušky. Stejně tak pokud jste recept vyzkoušeli a možná trošku upravili podle svého - pochlubte se zkušenostmi a fotkami tady nebo v komentářích na FB stránce.