Pudink se polsky řekne budyń a představuje základ pro přípravu v Polsku velmi populárního dezertu. Polský recept na přípravu pudinkové bomby se rozhodl v rámci svého experimentováni otestovat taky Láďa Hruška. Pokud máte rádi sladké a nebojíte se kalorií vyzkoušejte ho taky. Jeho příprava je oproti jiným zveřejněným receptům složitější, ale Láďa Hruška garantuje, že se po dezertu u Vás doma jenom zapráší.
Těsto:
5 vajec
5 lžic cukru
5 lžic polohrubé mouky
1 sáček prášku do pečiva
3 lžíce oleje
3 lžíce teplé vody
Náplň:
1 balíček vanilkového pudinku
1 balíček čokoládového pudinku
1 litr mléka
1 kostka másla
1 a 1/4 hrnku moučkového cukru
Poleva:
1 smetana na šlehání
1 tabulka hořké čokolády
Korpus připravíme z pěti surovin. Rozbijeme vejce a v mise je s cukrem vyšleháme do pěny. Při šlehání přidáme do pěny tři lžíce teplé vody a taky tři lžíce oleje. Do směsi pak ještě přisypeme prášek do pečiva a polohrubou mouku. Všechno pořádně promícháme. Hotové těsto vylijeme na plech vyloženým pečícím papírem a dáme péct do rozehřáté trouby na 20 minut při teplotě 180 stupňů.
Pudingy smícháme a uvaříme dohromady s litrem mléka bez cukru. Počkáme než nám vychladne a mezitím si vyšleháme celé máslo s cukrem do pěny. Vyšlehané máslo s cukrem pořádně smícháme s pudinkem a vytvoříme krém.
V dalším kroku vezmeme už upečené těsto a rozdělíme ho přesně na půlku. Na jednu část korpusu rozetřeme krém a druhou ho přikryjeme. Upečené těsto pokapeme zbytkem teplého mléka. Na povrch ještě rozetřeme další vrstvu pudinkové náplně.
Teď už jenom připravíme polevu a máme hotovo. Jednu tabulku hořké čokolády nalámeme do teplé smetany, počkáme až se rozpustí a můžeme hotovou polevu opatrně nalít na korpus s náplní. Dezert už jenom necháme vychladnout a můžeme začít testovat jak se nám příprava pudinku povedla.
Jak se Vám recept libí? Podělte se s námi o svůj názor v diskuzi pod článkem anebo na Facebook stránce - Vaříme s Láďou Hruškou. Stejně tak pokud jste recept vyzkoušeli a možná trošku upravili podle svého - pochlubte se zkušenostmi a fotkami tady nebo v komentářích na FB stránce.