Šlehačkové řezy

Recept na šlehačkové řezy určitě potěší všechny, kteří hledají inspiraci pro pohoštění pro návštěvy nebo sladkou tečku po nedělním oběde. Recept Ládovi prozradila divačka Zuzana.

Šlehačkové řezy
Suroviny: 

korpus:
150g polohrubé mouky,
150g cukru krupice,
5 vajec

krém:
4 smetany ke šlehání,
ztužovač na šlehačku,
moučkový cukr,
2 - 3 lžičky rozpustné kávy,
marmeláda

Postup přípravy receptu: 

Nejprve si připravíme korpus. Vajíčka si rozdělíme na žloutky a bílky. Bílky si vyšleháme do tuhého bílého sněhu, žloutky vyšleháme s cukrem. Smícháme s mukou a dáme na plech vyložený pečicím papírem. Těsto pečeme při 175°C asi 15 minut.
V dalším kroku se připravíme krém. Vyšleháme 4 šlehačky. Během šleháni postupně přidáváme stužovače a podle chuti moučkový cukr. Půlku šlehačky odebereme a přidáme do ní 2 až 3 lžičky instantní kávy.
Korpus namažeme marmeládou a pak vyšlehaným krémem.

Jak se Vám recept libí? Podělte se s námi o svůj názor v diskuzi pod článkem anebo na Facebook stránce - Vychytávky a recepty Ládi Hrušky. Stejně tak pokud jste recept vyzkoušeli a možná trošku upravili podle svého - pochlubte se zkušenostmi a fotkami tady nebo v komentářích na FB stránce.

Co všechno můžete vidět a zažít bez vstupného hledejte na vstupzdarma.cz