Když se řekne italská kuchyně první co asi každého napadne je pizza a pak špagety.. Bylo by zajímavé zjistit co by řekli Italové nato, že někdo tyhle dva jejich oblíbená jídla spojil dohromady a vytvořil z nich tzv. špagetovou pizzu. Zní to neuvěřitelně? Tohle přesně udělal ve svém receptu Láďa Hruška.
balíček špaget
4 vajíčka
1 cibulka
sůl, pepř, oregáno, tymián
1 bloček sýra
1 bloček uzeniny
rajče
sýr na posypání
Uvaříme špagety. Rozklepneme vejce a rozšleháme a přidáme na kostičky nakrájený sýr, uzeninu a cibulku s natí. Osolíme, opepříme a okořeníme. Důkladně promícháme vidličkou. Špagety dáme na rozpálenou pánev a navrch směs z vajíček. Přiklopíme pokličkou či alobalem a necháme 10 minut na plotně. Poté přendáme do trouby (180 °C) a pečeme cca 20 minut. Poté sundáme alobal ozdobíme jako pizzu - rajčetem a mozzarelou atd., dopékáme nezakryté 10 minut.
Jak se Vám recept libí? Podělte se s námi o svůj názor v diskuzi pod článkem anebo na Facebook stránce - Vaříme s Láďou Hruškou. Stejně tak pokud jste recept vyzkoušeli a možná trošku upravili podle svého - pochlubte se zkušenostmi a fotkami tady nebo v komentářích na FB stránce.