V dalším reprízovém díle Vychytávek si podle receptu divačky upečeme v troubě uzené vepřové koleno na cibuli s domácím chlebem
Domácí Chléb:
250 ml podmáslí,
50 ml vody,
lžička cukru,
lžička soli,
1 strouhaná syrová brambora,
sušené droždí,
120 g žitné mouky,
310 g hladké mouky
Pečené koleno:
uzené koleno,
nové koření,
bobkový list,
4 střední cibule,
2 lžice oleje,
sůl
Chléb připravíme z uvedených ingrediencí v domácí pekárně. Obstaráme si koleno, které asi 90 minut vaříme v osolené vodě, kde ještě přidáme bobkový list a nové koření. Pak koleno vyjmeme a dáme ho na pekáč s osmahnutou cibulí na oleji. Podlijeme vývarem, přikryjeme alobalem a vložíme do trouby. V troubě pečeme kolena ještě asi 90 minut. Po 45 minutách odstraníme alobal a dopékáme bez přikrytí. Zbylý vývar můžeme použít na přípravu uzené polévky.
Jak se Vám recept libí? Podělte se s námi o svůj názor v diskuzi pod článkem anebo na Facebook stránce - Vychytávky a recepty Ládi Hrušky. Stejně tak pokud jste recept vyzkoušeli a možná trošku upravili podle svého - pochlubte se zkušenostmi a fotkami tady nebo v komentářích na FB stránce.