Vaječná tlačenka Ládi Hrušky za 126 Kč

Nahromadila se Vám vajíčka a nevíte jak je využít? Bude se Vám hodit levný a superjednoduchý recept na vaječnou tlačenku. Finanční náklady na přípravu jsou kolem 126 Kč.

Vaječná tlačenka Ládi Hrušky za 126 Kč
Suroviny: 

2 balíčky krájeného šunkového salámu (200 g), 6 natvrdo uvařených vajec, 1 sklenice sterilované zeleniny (Moravanka), 1 sklenička majolky (250 g), 1 sáček práškové želatiny na aspik.

Postup přípravy receptu: 

Šunkový salám, vejce a sterilovanou zeleninu nakrájíme na malé kostičky. Nálev ze sterilované zeleniny použijeme jako základ pro želatinu, která drží vaječnou tlačenku pohromadě. Do nálevu přidáme práškovou želatinu a nechte cca dvě hodiny bobtnat. Vzniklou hmotu trochu přihřejeme, aby byla co nejhladší, ale nevaříme. Pak je potřeba do želatiny přimíchat všechny ostatní ingredience a podle chuti vylepšit solí a pepřem, případně dalším kořením. Vzniklou směs naládujeme do formy třeba na bábovku nebo srnčí hřbet. Pak dáme tlačenku do lednice ztuhnout. Přejeme Vám dobrého chutnáni :-)

Jak se Vám recept libí? Podělte se s námi o svůj názor v diskuzi pod článkem anebo na Facebook stránce - Vaříme s Láďou Hruškou. Stejně tak pokud jste recept vyzkoušeli a možná trošku upravili podle svého - pochlubte se zkušenostmi a fotkami tady nebo v komentářích na FB stránce.

Co všechno můžete vidět a zažít bez vstupného hledejte na vstupzdarma.cz