Velikonoční beránek

V dalším reprízovém díle Vychytávek Láďa připraví tradičního velikonočního beránka, tentokráte ovšem z velikonoční nádivky podle staročeského receptu.

Velikonoční beránek
Suroviny: 

5 vajec,
5 rohlíků,
1 hrnek mléka,
1 lžíce majoránky,
2 cibule
250 g anglické slaniny,
hrst bylinek,
muškátový oříšek,
strouhanka,
sádlo

Postup přípravy receptu: 

Začneme tím, že si oddělíme žloutky od bílku. Bílky vyšleháme se špetkou soli do tuhého sněhu. Zbylé žloutky promícháme s mlékem. Pak přidáme na kostičky pokrájené rohlíky, slaninu, bylinky, špetku muškátového oříšku a majoránku. Cibulku si osmažíme dozlatova vedle na pánvi a pak přidáme taky. Opatrně do směsi vmísíme ušlehaný sníh a celou ji pak vložíme do formy na velikonočního beránka. Pečeme v troubě při 200°C dozlatova, tzn. asi 30 minut.

Jak se Vám recept libí? Podělte se s námi o svůj názor v diskuzi pod článkem anebo na Facebook stránce - Vychytávky a recepty Ládi Hrušky. Stejně tak pokud jste recept vyzkoušeli a možná trošku upravili podle svého - pochlubte se zkušenostmi a fotkami tady nebo v komentářích na FB stránce.

Co všechno můžete vidět a zažít bez vstupného hledejte na vstupzdarma.cz