Obložený chlebíček můžeme nazvat králem české studené kuchyně. Rychlá a relativně jednoduchá příprava nabízí širokou paletu chutí. Láďa Hruška šel na chlebíčky jinak, rozhodl se je zapéct. Jeho chlebíčky nemusíte ani zdobit ani mazat a přitom vypadají jako originální chlebíčky.
Těsto
3 a 3/4 hrnku hladké mouky
1 kostka droždí
1 lžička cukru
1 lžička soli
1 vrchovatý hrnek teplé vody
Náplň
1 balíček šunky
1 balíček suchého salámu
1 balíček strouhaného sýra
5 natvrdo uvařených vajec
Vypracujeme těsto z mouky, droždí, cukru, soli a horké vody, které necháme kynout 30 minut. Z těsta připravíme asi centimetr silnou placku, na kterou naskládáme suroviny, které se používají na přípravu klasických obložených chlebíčku, tzn. šunku, tvrdý salám, sýr a vajíčka. Všechno spolu zavineme a necháme ještě ještě 20 minut kynout. Potřeme olejem a dáme péct do trouby na 60 minut při 180 °C.
Jak se Vám recept libí? Podělte se s námi o svůj názor v diskuzi pod článkem anebo na Facebook stránce - Vaříme s Láďou Hruškou. Stejně tak pokud jste recept vyzkoušeli a možná trošku upravili podle svého - pochlubte se zkušenostmi a fotkami tady nebo v komentářích na FB stránce.