Zapečený květák s mletým masem a slaninou Ládi Hrušky za 125 Kč

Květák je zelenina a spousta lidí snese zeleninu jenom jako oblohu k masu. Da se přepokládat, že z podobné úvahy vycházel taky Láďa Hruška při výběru tohoto receptu. Připravil si pro nás zapečený květák s mletým masem a slaninou. Suroviny na jeho přípravu nakoupil za 125 Kč.

Zapečený květák s mletým masem a slaninou Ládi Hrušky za 125 Kč
Suroviny: 

1 květák
balení mletého masa
1 vejce
1 hrnek strouhanky
anglická slanina
majoránka
sůl
pepř
česnek

Postup přípravy receptu: 

Květák povaříme 5 minut v osolené vodě, vybereme ho a necháme vychladnout. Mleté maso promícháme s vejcem, strouhankou, majoránkou, pepřem, solí a česnekem. Touto směsí pokryjeme květák, aby se vytvořila koule. Dáme na pekáč a celý květák ještě překryjeme plátky slaniny. Pečeme cca. 45 minut v předehřáté troubě na 200 °C.

Jak se Vám recept libí? Podělte se s námi o svůj názor v diskuzi pod článkem anebo na Facebook stránce - Vaříme s Láďou Hruškou. Stejně tak pokud jste recept vyzkoušeli a možná trošku upravili podle svého - pochlubte se zkušenostmi a fotkami tady nebo v komentářích na FB stránce.

Co všechno můžete vidět a zažít bez vstupného hledejte na vstupzdarma.cz