Krakonošův hubník

První podzimní díl pořadu Vychytávky Ládi Hrušky bude věnován houbám a houbaření. Podle diváckého receptu si připravíme připravíme výtečný houbovo-bramborový pekáček a na závěr Láďa upeče krkonošskou specialitu Krakonošův hubník, která chutná za tepla i za studena. 

Krakonošův hubník
Suroviny: 

2 hrsti hub,
4 vejce,
4 rohlíky,
hrst krupice,
hrnek mléka,
4 stroužky česneku,
1 cibule,
sůl,
pepř,
kmín,
2 lžíce sádla,
petrželka nebo jarní cibulka

Postup přípravy receptu: 

Rohlíky a cibuli nasekáme na kostičky. Vložíme do mísy a přilijeme mléko, aby rohlíky se nám rohlíky hezky nasákly. Pak přidáme všechny další ingredience, včetně hub a pořádně zamícháme. Vylijeme na pekáček vymazaný sádlem a pečeme v troubě na 180°C zhruba 30 minut.

Jak se Vám recept libí? Podělte se s námi o svůj názor v diskuzi pod článkem anebo na Facebook stránce - Vychytávky a recepty Ládi Hrušky. Stejně tak pokud jste recept vyzkoušeli a možná trošku upravili podle svého - pochlubte se zkušenostmi a fotkami tady nebo v komentářích na FB stránce.

Co všechno můžete vidět a zažít bez vstupného hledejte na vstupzdarma.cz