Jihočeské zelňáky z babiččiny kuchařky

V třetím díle Vychytávek dostane kromě receptu na sýrové puclíky prostor taky příprava dalšího tradičního jídla z babiččiny kuchařky. Uvidíme jak připravit křupavé jihočeské zelňáky. Přípravu je velice jednoduchá. Hodí se k pivu, vínu nebo jenom tak k televizi.

Jihočeské zelňáky z babiččiny kuchařky
Suroviny: 

220 g mletých škvarek,
400 g kysaného zelí,
400 g hladké mouky,
sůl,
pepř,
kmín

Postup přípravy receptu: 

Škvarky pomeleme a zelí pokrájíme. Připravíme si těsto. Nejdřív si nasypeme mouku, kterou hned posolíme, přidáme kmín a pepř. Přidáme zelí a škvarky. Promícháme, prohněteme. Dáme na vál a uděláme těsto. Vyplatí se ho dobře a dlouho prodělávat, aby se pěkně propojilo. Z těsto uděláme šišku, kterou si rozdělíme na čtyři díly. Postupně si každý díl dáme na vál a ten rozválíme. Těsto nakrájíme na malé kousky a vyskládáme na vymaštěný plech. Pečeme v troubě na 150°C - 5 až 7 minut, pak vyndáme ven, otočíme a pečeme dalších 10 - 15 minut.

Jak se Vám recept libí? Podělte se s námi o svůj názor v diskuzi pod článkem anebo na Facebook stránce - Vychytávky a recepty Ládi Hrušky. Stejně tak pokud jste recept vyzkoušeli a možná trošku upravili podle svého - pochlubte se zkušenostmi a fotkami tady nebo v komentářích na FB stránce.

Co všechno můžete vidět a zažít bez vstupného hledejte na vstupzdarma.cz