Zámecká vepřová kýta

Láďa Hruška se vrací po zimní pauze s novými díly Vychytávek. V rubrice Rodinné stříbro na talíři představil luxusní zámeckou vepřovou kýtu od diváka Zdeňka Gabriela. Na závěr nechyběl ani rychlý a levný recept na neobvyklý, ale velice chutný a zdravý salát kuskus šopákus.

Zámecká vepřová kýta
Suroviny: 

1 kg vepřové kýty,
2 cibule,
1 mrkev,
1 petržel,
2 jarní cibulky,
hrst sušených hub,
2 lžíce polohrubé mouky,
2 dcl smetany,
2 dcl bílého vína,
2 dcl vody,
125 g másla,
celý pepř,
nové koření,
bobkový list,
sůl

Postup přípravy receptu: 
Nejdřív nakrájíme cibuli a rozpustíme máslo. Cibuli osmahneme dosklovata a přidáme maso, které opečeme zprudka ze všech stran, aby se hezky zatáhlo. Maso podlijeme vodou a vínem. Přidáme sůl, koření a namočený houby. Zakryjeme pokličkou a vaříme 40 minut. Nakrájíme kořenovou zeleninu, kterou přidáme k masu a necháme vařit asi 20 minut. Maso můžeme vyndat. Připravíme jíšku, kterou omáčku zahustíme. Přidáme smetanu. Maso nakrájíme a dáme ho zpátky, aby hezky nasáklo chuť omáčky. Servírujeme s karlovarskými knedlíky.

Jak se Vám recept libí? Podělte se s námi o svůj názor v diskuzi pod článkem anebo na Facebook stránce - Vychytávky a recepty Ládi Hrušky. Stejně tak pokud jste recept vyzkoušeli a možná trošku upravili podle svého - pochlubte se zkušenostmi a fotkami tady nebo v komentářích na FB stránce.

Co všechno můžete vidět a zažít bez vstupného hledejte na vstupzdarma.cz