Kočičí tanec

Kromě moravské hrkfrk buchty a zapečené tuňákové tortilly  se v dalším díle Vychytávek můžete těšit jěště recept na kočičí tanec – nejoblíbenější pokrm spisovatele Jaroslava Haška - autora románu Osudy dobrého vojáka Švejka..

Kočičí tanec
Suroviny: 

hrnek červené čočky,
hrnek krup,
100 g slaniny,
5 stroužků česneku,
1 větší cibule,
lžice majoránky,
sůl a pepř dle chuti

Postup přípravy receptu: 

Uvaříme si zvlášť čočku (zhruba 15 minut) a zvlášť kroupy (zhruba 30 minut). Mezitím si nasucho na pánvi osmahneme 3 plátky slaniny, které použijeme na dozdobení na závěr. Na pánvi pak usmahneme dozlatova cibulku, přidáme zbytek slaniny nakrájené na kostičky, dochutíme česnekem a majoránkou. Nakonec na pánev přidáme taky uvařené kroupy a čočku. Promícháme a servírujeme, nejlépe se zelím nebo okurkou.

Jak se Vám recept libí? Podělte se s námi o svůj názor v diskuzi pod článkem anebo na Facebook stránce - Vychytávky a recepty Ládi Hrušky. Stejně tak pokud jste recept vyzkoušeli a možná trošku upravili podle svého - pochlubte se zkušenostmi a fotkami tady nebo v komentářích na FB stránce.

Co všechno můžete vidět a zažít bez vstupného hledejte na vstupzdarma.cz